T 0255 560 570

Duurzaam ondernemen

Een kantoorpand en werkplaats als visitekaartje

Sinds de start van het bedrijf in 2001 geldt IJmond Klimaatservice als voorbeeld voor duurzaam ondernemen. Het gedachtegoed van het bedrijf komt terug in het eigen kantoorpand en werkplaats, maar zeker ook in de adviezen richting klanten en de gerealiseerde projecten.

Bij de realisatie van ons eigen kantoorpand wilden wij een energieneutraal gebouw neerzetten. Dat is ons gelukt. Wij maken daarbij gebruik van bestaande elementen; zoals lucht, zon en wind. Het is er, dus waarom geen gebruik van maken? Via zonnepanelen en een windmolen wekken we nu meer energie op dan we verbruiken, alles gaat elektrisch een gasmeter is dus niet aanwezig.

Dit alles gaat niet ten koste van lichtnivo´s en het klimaat in het pand, zelfs de werkplaats is voorzien van een uitstekende airconditioning. Maar het gaat verder.

Voor onszelf maar ook voor klanten zoeken wij altijd naar producten en technieken die het meeste milieurendement hebben, zonder concessies te doen op comfort. Andere maatregelen waar IJmond Klimaatservice succesvol gebruik maakt van duurzame energie zijn onder meer een warmtepomp, een warmteterugwinunit en optimale isolatie.

Daarbij geldt voor ons meten is weten. Wij controleren continu of alles nog functioneert, zoals bedoeld. Zo niet, dan stellen we bij om verspilling tegen te gaan. Hierdoor behalen wij enorme rendementen.

Tenslotte, het is toch leuk om geld terug te krijgen van het energiebedrijf in plaats van te betalen.

Utiliteit projecten

Een overzicht van indrukwekkende projecten aan welke wij een belangrijke bijdrage hebben geleverd. meer >>

 

Offshore projecten

Een overzicht van indrukwekkende offshore projecten aan welke wij een belangrijke bijdrage hebben geleverd. meer >>