T 0255 560 570

Warmtepompen en airconditioning

IJmond Klimaatservice levert en installeert warmtepompen en airconditioning, zowel voor particulieren als bedrijven. Met een rendement tot 500% is een warmtepomp een uiterst duurzame warmteleverancier. Dit komt omdat een groot gedeelte van de benodigde afgegeven energie ‘gratis’ wordt gewonnen uit de omgeving; aarde, water of lucht.

Met een warmtepomp koopt dus een klein gedeelte energie in om daarmee de ‘gratis’ energie om te zetten naar voor ons bruikbare energie, in de vorm van warmte dat aan het CV systeem kan worden afgegeven. Nederland kent inmiddels al duizenden tevreden warmtepomp bezitters. In de Scandinavische landen, waar aardgas niet zo’n gemeengoed is als bij ons, gebruikt men de warmtepomp al veel langer. In die tussentijd is de warmtepomp inmiddels zover door ontwikkeld dat het ook een goed alternatief (minder stookkosten) is voor onze HR-ketels.

Een warmtepomp haalt energie uit de lucht, bodem of grondwater en zet dat om in bruikbare energie. De efficiëntie hiervan is zeer hoog! Van 1 kWh stroom maakt een warmtepomp 2 tot 5 kWh warmte! Het stroomverbruik stijgt bij een warmtepomp, maar daar staat tegenover dat u geen gas meer gebruikt. We leveren ook hybride warmtepompen, die het grootste gedeelte van het verwarmwerk overneemt van de bestaande gasgestookte CV ketel. In dat geval verbruikt u de helft minder gas.

Warmtepompen zijn ideaal in combinatie met zonnepanelen, want dan draait de warmtepomp met behulp van 'gratis' duurzaam opgewekte energie van de zon. Wanneer alle stroom in Nederland duurzaam is gaat de CO2 uitstoot van een volledige warmtepomp installatie naar nul! De CO2 uitstoot door verwarming en warm water is op dit moment al stukken lager bij een:

  • Hybride warmtepomp = 25% lager
  • Warmtepomp met buitenlucht als bron = 35% lager
  • armtepomp met bodem als bron = 50% lager

Naast warmtepompen leveren en installeren we ook airconditioning systemen. Moderne airconditioning systemen kunnen zowel koelen als verwarmen, zijn energiezuinig en voldoen aan de strengste eisen. Meerdere ruimtes koelen met meerdere binnenunits aangesloten op een enkele buitenunit. Geen probleem. Van woonhuis tot bedrijfspanden, IJmond Klimaatservice adviseert en installeert volledige airconditioningsystemen die aan uw wensen voldoen.

We leveren en installeren warmtepompen en airconditioning systemeninstalleren van Daikin, Mitsubisch, Fijitsu, Midea en Nefit Bosch.

Installaties projecten

Een overzicht van diverse projecten welke wij hebben opgeleverd. meer >>